Pateuri cu brânză și nuci

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
400 g foi de plăcintă
300 g brânză dulce
2 ouă
2 plicuri zahăr vanilinat
100 g nuci mărunțite
75 g unt
2 linguri zahăr vanilinat cu aromă de vanilie, pentru decor

Preparare
1. Amesteci brânza cu zahărul vanilinat, un ou bătut, amidonul și nucile mărunțite.
2. Topești untul într-un vas așezat în cuptorul cald, cu focul stins. Ungi câteva foi de plăcintă cu unt și suprapui câte 3-4. Le tai în trei fâșii lungi. Pui într-un capăt o lingură de umplutură și pliezi pe diagonală, suprapunând marginea superioară a fâșiei peste latura lungă. Împachetezi mai departe triunghiul format, în foaie de plăcintă, prin pliere o dată pe latura triunghiului, o dată pe diagonală, până ajungi la capătul fâșiei.
3. Așezi trigoanele în tava unsă cu unt, le ungi cu ou bătut și le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aproximativ 25 de minute.
Când s-au răcit, le poți presăra cu zahăr pudră.

Ioana Sănducu, Tulcea

15 bucăți
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *