Pateuri din aluat cu brânză frământată

Ingrediente

  • 250 g untură sau 250 ml ulei
  • 250 g smântână
  • 250 g brânză frământată de oi
  • 1 gălbenuș
  • făină cât cuprinde
  • 1 cutie (300 g) pate de ficat
  • 1 ou pentru uns
  • făină pentru tavă și planșetă

Preparare
1. Din untură, smântână, brânza frământată și gălbenuș, faci o pastă omogenă. Adaugi făină cât cuprinde pentru un aluat potrivit de tare.
2. Învelești aluatul în folie de plastic și îl lași la frigider pentru 30 de minute. Întinzi o foaie de 5 mm grosime și tai dreptunghiuri de aproximativ 8×15 cm, pe care le umpli cu câte 1-2 lingurițe pate de ficat. Le pliezi pe jumătate și presezi puțin marginile, apoi le ungi cu ou bătut.
3. Așezi pateurile în tava presărată cu făină și le coci în cuptorul preîncălzit, la foc iute, timp de 20 de minute. Le consumi după ce s-au răcit.
Sfatul meu:
Din acest aluat poți face și pateuri fragede, dacă întinzi aluatul în strat mai gros.

Maria Lup, Turda, jud. Cluj

40 bucăți
2 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *