Pere și prune marinate

Pre si prune umplute_MG_4168_

Ingrediente

  • 1 ½ kg pere și prune tari
  • ½ l apă
  • ½ oțet din vin
  • 300 g zahăr
  • 1 lămâie
  • 4 foi de dafin
  • 2 lingurițe boabe de muștar
  • 1 linguriță scorțișoară

Preparare
1. Speli fructele și le cureți de sâmburi. Tai perele în 6-8 felii, pe lungime, iar prunele în două.
2. Pui la fiert apa, zahărul, oțetul, foile de dafin, boabele de muștar și lămâia tăiată cubulețe, cu coajă cu tot.
3. În borcane de 400 ml, așezi fructele și torni peste ele marinata. Capsezi borcanele și le sterilizezi timp de 20 de minute.
Încântați vor fi musafirii tăi când vor gusta aceste fructe marinate lângă o friptură la grătar sau un rasol de vită.

Rodica Vâlceleanu, Brăila

5 borcane
5 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *