Perişoare cu sos de ciuperci

Perisoare cu sos de ciuperci_MG_9174

Ingrediente
1 kg carne de vită fără os
600 g ciuperci proaspete
250 g franzelă mai veche de-o zi
sare
piper
2 ouă
1 legătură verdeaţă
1 lingură făină
2 linguri bulion
15 ml ulei
200 ml smântână

Preparare
1. Înmoi pâinea în apă. Speli carnea, o usuci şi o dai prin maşina de tocat. Toci fin verdeaţa, în prealabil spălată. Amesteci pâinea stoarsă cu verdeaţa, ouăle bătute, carnea, sare şi piper după gust.
2. Cu mâinile umede, formezi mici sfere, din pasta omogenă şi le aşezi într-o tavă unsă cu puţin ulei. Introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 30 de minute. Din 10 în 10 minute, scoţi tava şi torni puţină apă.
3. Cureţi ciupercile, apoi le speli şi le tai în felioare subţiri. Le căleşti în uleiul rămas, amestecând mereu. Când s-au pătruns, pui făina şi bulionul dizolvate în puţină apă rece şi continui fierberea la foc mic, până se mai îngroaşă sosul. Scoţi perişoarele şi le adaugi în sos. Le laşi să fiarbă împreună timp de 5-10 minute.
Le aduci la masă împreună cu smântâna.

Clementina Cojan, Braniştea, jud. Bistriţa-Năsăud

6 porţii
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *