Perișoare cu sos de mere

Perisoare cu sos de mere_MG_9206_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține:
300 kcal
25 g proteine
5 g lipide
30 g glucide

Ingrediente

  • 300 g carne degresată de vițel
  • 1 lingură griș
  • 1 felie de pâine mai veche de o zi
  • 1 ou
  • 1 linguriță mărar tocat
  • 1 linguriță pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

Pentru sos

  • 4 mere mari
  • ½ l apă
  • 1 linguriță amidon
  • 1 linguriță miere sau zahăr
  • 1 lingură smântână degresată

Preparare
1. Pentru sos, decojești merele, le tai în felii și le fierbi în apă cu zahărul, ca pentru compot. Când s-au înmuiat, le scurgi și le pasezi. În 200 ml zeamă de compot, pui la fiert amidonul dizolvat în 100 ml apă rece. Amesteci până se îngroașă sosul, apoi încorporezi piureul de mere și smântâna și lași să mai dea într-un clocot. Păstrezi sosul cald, acoperit.
2. Înmoi pâinea în apă, apoi o storci și o treci prin mașina de tocat, împreună cu carnea. Amesteci compoziția cu grișul, oul, mărarul, pătrunjelul, sare și piper după indicația medicului. Cu mâinile umede, formezi perișoare de mărimea unei nuci, pe care le fierbi fie în abur, fie în apă caldă cât să le acopere.
3. Servești perișoarele împreună cu sosul. Pentru un aspect plăcut, presari pătrunjel fin tocat.

Narcisa Vlad, Buzău

3 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *