Perișoare cu sos de roșii

Perisoare cu sos de rosii_

 

 

 

 

 

 

1 porție conține:

255 kcal
25 g proteine
10 g lipide
10 g glucide

Ingrediente

  • 250 g file de piept de pasăre
  • 1 legătură ceapă sau 1 ceapă uscată
  • 1 legătură mărar sau pătrunjel
  • 2 linguri pesmet
  • 250 ml suc de roșii
  • sare
  • 1 lingură ulei pentru tavă

Preparare
1. Cureți ceapa, apoi o speli împreună cu pieptul de pasăre. Usuci carnea și o dai prin mașina de tocat. Toci fin ceapa și verdeața. Amesteci carnea, ceapa și verdeața, apooi sărezi compoziția după gust.
2. Cu mâinile umede, formezi perișoare pe care le treci prin pesmet și le așezi prin tava unsă cu ulei. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 20 de minute.
3. Le servești calde, cu sos de roșii și cu o garnitură de legume fierte, alături de salată verde stropită cu zeamă de lămâie și ulei de măsline.

Sfatul meu:
Poți prepara perișoare la fel de dietetice, în alte două moduri: fierte în apă sau fierte în abur, timp de 20 de minute.

Roxana-Maria Brânduș, Galați

2 porții
40 min

Rețetă permisă în boli hepatobiliare.

Ce terapii alternative te ajută în afecțiunile hepatobiliare? Click aici.



One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *