Perișoare de pește

Ingrediente
  • 500 g file de pește slab (cod, merluciu, pangasius, crap, știucă, somon, șalău) 
  • 1 andivă (150 g)
  • 1 lămâie
  • 1 cutie porumb dulce (200 g)
  • 1 legătură pătrunjel
  • 4 felii pâine intermediară
  • 200 ml lapte
  • 3 ouă
  • 50 g făină
  • sare 
Preparare
1. Înmoi pâinea în lapte. Desfaci andiva în foi, o speli și o stropești cu zeama de la ½ lămâie. Scurgi bine porumbul din conservă.
2. Speli peștele, îl cureți de piele și de eventualele oase, îl scurgi și îl toci mărunt. Amesteci pasta de pește cu pâinea stoarsă, pătrunjelul tocat mărunt, ouăle bătute și sare după indicația medicului. 
3. Din amestecul bine omogenizat, formezi cu mâna umedă mici sfere de mărimea unei nuci, pe care le treci prin făină și le pui la fiert la bain-marie. Scoți perișoarele cu o paletă, le pui la scurs pe o farfurie și le stropești cu zeama de lămâie rămasă. 
4. Așezi pe un platou frunzele de andivă, pe care pui perișoarele și porumbul. Decorezi platoul cu felii de lămâie și frunzulițe de pătrunjel. Poți servi perișoarele și cu sos de roșii. 
 
Gabriela Constantinov, București
 
6 porții
40 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *