Perișoare de văcuță, în sos de ciuperci

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente
1 kg carne de vită
600 g ciuperci proaspete
250 g pâine mai veche de-o zi
2 ouă
1 legătură verdeață
1 lingură făină
2 linguri bulion
250 ml smântână
sare
piper
ulei

Preparare
1. Se dă carnea prin mașina de tocat; se adaugă pâinea înmuiată în apă și stoarsă, verdeața tocată și ouăle bătute. Se frământă cu sare și piper.
2. Cu mâinile umede se formează perișoare rotunde, care se așază într-o tavă unsă cu puțin ulei. Se dă tava la cuptorul încălzit la foc potrivit, cca 30 min. Din 10 în 10 min. se adaugă în tavă puțină apă.
3. Se curăță ciupercile, se spală și se taie felii subțiri. Se călesc în ulei amestecând continuu; se adaugă făina și bulionul dizolvate în apă rece și se mai fierbe sosul la foc mic până se îngroașă.
4. Se adaugă perișoarele în sos și se lasă să mai fiarbă 5-10 min. Se servesc calde, cu smântână.

Rodica Gabără, Suceava



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *