Perișoare de vită cu sos de smântână

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1,200 kg carne de vită
80 g pâine albă
800 ml lapte degresat
80 g făină
50 g unt
70 g smântână 12% grăsime
câteva fire de pătrunjel pentru decor
sare după indicația medicului

Cum procedezi:
1. Pui pâinea la înmuiat în apă. Speli carnea, o fierbi, iar când s-a răcit o toci. Amesteci carnea cu pâinea stoarsă și formezi perișoare, pe care le treci prin făină și le fierbi în supa de carne.
2. Fierbi 2/3 din cantitatea de lapte. Dizolvi făina în laptele rece rămas și îl torni în laptele clocotit, amestecând ca să nu se formeze cocoloașe. Fierbi sosul timp de 15 minute la foc mic, apoi stingi focul, adaugi smântâna, untul și sare după indicația medicului și omogenizezi.
3. Scoți perișoarele cu o paletă, pe un platou și torni peste ele sosul cald, în momentul servirii. Decorezi platoul cu frunze de pătrunjel.

12 porții
Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute

Maria Buruiană, Iași

Sfatul nostru: Vei obține un sos mai plăcut aromat dacă adaugi puțină nucșoară.

1 porție conține:
250 kcal
25 g proteine
10 g lipide
10 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *