Pesmeciori cu anason

Pesmeciori cu anason_MG_1949_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 125 g nuci măcinate fin
  • 125 g făină
  • 70 g zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • 2 lingurițe anason pisat
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 ou pentru uns
  • 2 linguri zahăr sau nucă de cocos pentru decor

Preparare
1. Freci untul spumă cu gălbenușurile și zahărul. Adaugi nucile, anasonul, iar la sfârșit făina cernută și vinul. Frămânți un aluat potrivit de tare, pe care îl întinzi pe planșeta presărată cu făină și îl tai în diferite forme.
2. Ungi pesmeciorii cu oul bătut și presari deasupra nucă de cocos și zahăr. Îi coci în cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu, timp de 15 minute.
Anasonul dă pesmeciorilor o aromă plăcută, foarte puternică, dar colorează aluatul în brun deschis.

Lygia Rodica Ilieș, Brașov

30 bucăți
35 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *