Pește cu dovlecei

Foto: Elena Tănăsescu -Burda Romania
Foto: Elena Tănăsescu -Burda Romania

Ingrediente
500 g file de crap
300 g dovlecei
400 g roșii decojite în bulion
3 cepe
2 căței de usturoi
100 ml ulei
100 ml vin alb sec
800 ml apă
2 legături mărar
2 linguri făină
sare
piper

Preparare
1. Speli peștele, îl tai în bucăți și îl lași la scurs. Treci bucățile de pește prin făină și le prăjești pe ambele părți, în 50 ml ulei.
2. Cureți ceapa, usturoiul și dovleceii. Tai mărunt ceapa și usturoiul, iar dovleceii în rondele groase de 1 cm. În uleiul rămas, călești puțin ceapa și usturoiul, apoi adaugi dovleceii și stingi cu apă caldă.
3. Când dovleceii sunt pe jumătate fierți, pui bucățile de pește și vinul, continuând fierberea pentru încă 5 minute.
4. Adaugi roșiile și o parte din bulion și dai cratița la cuptor pentru 15-20 de minute, până când scade. Sărezi și piperezi la sfârșit. Presari mărarul tocat fin peste porții, înainte de a le aduce la masă.

5 porții
45 min

Ioana Panait, Slatina, jud. Olt



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *