Pește cu măsline

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ingrediente
1 pește (de aproximativ 1 kg) cu puține oase
300 ml ulei
50 g făină
200 g bulion
50 ml oțet
100 ml vin
250 g măsline
½ linguriță piper boabe
½ linguriță cimbru
sare

Preparare
1. Cureți peștele de solzi, măruntaie, cap și înotătoare. Îl speli, îl porționezi, îl sărezi și îl lași la scurs. Treci bucățile de pește prin făină, le prăjești în ulei și le scoți într-o cratiță.
2. În uleiul rămas de la prăjit, adaugi bulionul, stingi cu oțetul și vinul diluate cu 100 ml apă călduță și le fierbi în 2-3 clocote.
3. Opărești măslinele. Torni sosul peste pește, pui mirodeniile și măslinele scurse, acoperi cratița și fierbi preparatul la foc mic, timp de 10 minute. Îl sărezi spre sfârșit și îl servești cu garnitură de cartofi natur sau orez.

6 porții
30 min

Maria Tobă, Batoți, jud. Mehedinți

Sfaturile noastre: Ca să eviți ruperea bucăților de pește la fiert, e bine să dai preparatul la cuptor, în loc să-l fierbi pe foc. Înlocuiește oțetul cu zeamă de lămâie, adăugată la sfârșit.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *