Pește cu patru legume

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ingrediente
2 păstrăvi
3 cartofi
2 vinete
2 cepe
2 roșii
2 linguri ulei
400 ml suc de roșii
piper
sare

Preparare
1. Cureți vinetele, le tai în rondele groase de 1 cm și le presari cu sare.
2. Cureți peștele de solzi și măruntaie. Îi îndepărtezi capul și aripioarele, îl speli bine și îl porționezi.
3. Cureți și speli ceapa și cartofii, apoi le tai julien și, respectiv, rondele de 1 cm grosime.
4. Scurgi vinetele, le treci prin jet de apă rece și le lași puțin la scurs. Speli și tai roșiile în rondele.
5. Ungi cu ulei un vas termorezistent. Pui în straturi legumele și peștele, în următoarea ordine: cartofi, vinete, ceapă, pește, iar deasupra așezi rondele de roșii. Torni uleiul rămas și sucul de roșii, presari sare și piper și dai vasul la cuptor, 40 de minute.

8 porții
1 h 10 min

Iuliana Tudorache, Jurilovca, jud. Tulcea



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *