Pește cu sos Bechamel

Ingrediente

  • 4 pești mijlocii
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov
  • 500 g cartofi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Pentru sos
  • 80 g făină
  • 80 g margarină
  • 800 ml lapte
  • 400 g smântână
  • 1 gălbenuș
  • 150 g cașcaval
  • piper
  • sare

Preparare
1. Cureți și speli peștele. Îl fierbi 15 minute, apoi îl scurgi. Când se răcește, îl dezosezi, îl cureți de piele și îl porționezi.
2. Pentru sos, călești făina în margarina topită, apoi torni treptat laptele, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloașe. După ce sosul s-a îngroșat, adaugi smântâna și lași să mai dea în 2-3 clocote. Sărezi și condimentezi după gust, stingi focul și încorporezi gălbenușul.
3. Cureți ceapa și morcovul. Tai ceapa mărunt, iar morcovul îl razi mare. Înăbuși legumele cu ulei și puțină apă.
4. Într-o formă termorezistentă, așezi peștele cu legume și torni sosul alb. Razi deasupra cașcavalul și introduci vasul în cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute, până când cașcavalul prinde crustă.
5. Cureți, speli și tai cartofii în rondele subțiri, pe care le prăjești pe ambele părți și le scoți pe hârtie absorbantă. Servești preparatul cald, cu o salată ușoară de sezon.
Violeta Paraschiv, Craiova, jud. Dolj
8 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *