Pește pane cu migdale

Peste pane cu migdale_MG_2181_Ingrediente

  • 800 g fileuri de pește (cod, merluciu)
  • 2 ouă
  • 100 g migdale decojite
  • 60 g pesmet
  • 4 linguri făină
  • 1/2 lămâie
  • 2 linguri unt topit
  • 1 ardei iute roșu (uscat)
  • sare
  • piper
  • 1 lămâie pentru decor

Preparare
1. Speli fileurile și le cureți de pielițe și de eventualele oase. Usuci peștele cu un șervet și îl stropești cu zeamă de lămâie. Macini 1/2 din migdale, iar restul le tai în felii subțiri.
2. Pui în farfurii separate făina, ouăle bătute cu sare și piper după gust și pesmetul amestecat cu migdalele și cu ardeiul iute tăiat mărunt. Sărezi fileurile, le dai prin făină, ou și pesmet și le prăjești la foc potrivit, în untul încins, timp de
3 minute pe fiecare parte.
Așezi peștele pane pe un platou, cu felii de lămâie alături.

Rodica Gabără, Suceava

4 porții
30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *