Pește pe pat de ardei

Ingrediente
  • 500 g pește (medalion de șalău, file de cod)
  • 4 ardei diferit colorați
  • 3 căței de usturoi
  • ½ linguriță cimbru
  • ½ legătură pătrunjel
  • 2 linguri ulei 
  • 1 lămâie
  • piper
  • sare

Preparare
1. Speli ardeii, îi cureți de cotoare și semințe și îi tai fideluță. Cureți și zdrobești usturoiul și îl amesteci cu ardeii, cimbrul și sare după recomandarea medicului. Speli bine peștele și îl lași puțin la scurs.
2. Așezi ardeii astfel condimentați pe o folie de aluminiu, unsă în prealabil cu ulei, iar deasupra pui fileurile de pește și stropești cu zeama de lămâie. 
3. Împachetezi peștele și legumele în folie și dai vasul la cuptorul încins, pentru 40 de minute.
4. Presari peștele cu pătrunjel tocat mărunt și îl servești la masă cu garnitură de orez și, pentru cei cărora regimul impus de medic le permite, cu un sos de smântână condimentat cu boia, sare și piper. 
 
Monica Iosip, Galați 

4 porții
50 min
 
1 porție conține:
205 kcal
25 g proteine
10 g lipide
5 g glucide
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *