Pește sicilian

Ingrediente
  • 5 fileuri de pește (cod sau merluciu)
  • 1 lâmăie
  • 4 linguri făină
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei de măsline 
Pentru sos 
  • 200 g țelină cu tulpini
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi 
  • 1 legătură pătrunjel 
  • 3 linguri ulei de măsline 
  • 600 g roșii 
  • 150 g măsline 
  • 2 linguri capere 
  • 2 foi de dafin 
  • 150 ml vin alb
 
Preparare
1. Cureți și speli peștele, îl usuci folosind un șervet și îl stropești cu zeamă de lămâie.
2. Pentru sos, cureți și speli țelina, ceapa și usturoiul. Le tai mărunt și le călești puțin în ulei, până se înmoaie. Între timp, decojești roșiile, le tai mărunt și le adaugi în tigaia cu legume, împreună cu măslinele, foile de dafin, vinul și caperele. După ce sosul a scăzut la foc mic, îl sărezi și condimentezi după gust, presari pătrunjelul tocat fin și păstrezi sosul la cald. 
3. Speli fileurile, le presari cu sare și piper, apoi le treci prin făină. Le prăjești uniform, pe ambele părți și le aduci la masă împreună cu sosul cald și felii de lămâie. 
 
Ileana Șerban, Balș, jud. Olt 
5 porții
45 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *