PICNIC CU SCOFETURI MOLDOVENEȘTI

Pensiunile și bucătarii sunt așteptați la cel mai important concurs gastronomic din Moldova

În perioada 1 Noiembrie – 3 Decembrie 2017, pensiunile, restaurantele  și bucătarii se pot înscrie cu o rețetă care folosește ingrediente cu specific local, pe pagina www.descoperanordest.ro  Va fi desemnat Bucătarul Anului 2017 din Regiunea Nord-Est și pensiunea/restaurantul cu cel mai bun meniu tradițional.

 

Premiile sunt consistente, iar organizatorii și partenerii îi vor promova pe participanți în emisiuni și publicații de profil la nivel național și local. Scopul acestui concurs este de a redescoperi moștenirea gastronomică a regiunii noastre, talentul bucătarilor și profilul unităților turistice care promovează autenticul și gastromia locală.

Juriul va fi asigurat de cea mai mare asociație a bucătarilor din România, Asociația Culturală Euro-Est Alternativ: Iulia Drăguț (Președinte, expert în gastronomie), Gigi Fedeleș și Lucian Smith (membri, chefi bucătari medaliați internațional) și Liviu Huțanu (somelier Palas).

Premierea câștigătorilor va avea loc în cadrul Galei Patrimoniului Gastronomic din Regiunea Nord-Est, din data de 6 decembrie 2017, de la sediul Companiei Cotnari. La Gală vor fi invitați reprezentanți ai educației, cercetării și inovării din regiune, producători locali, somelieri, chefi bucătari, manageri de restaurante și pensiuni, asociații de promovare a turismului, industriei alimentare. Cu această ocazie, se va organiza și o conferință care va lansa participanților provocarea de a reflecta asupra atuurilor acestei regiuni, care merită a fi fructificate pentru dezvoltarea turismului gastronomic. Participarea se face pe bază de invitație.

Organizatori: ADR Nord-Est, CEDNE și COTNARI

Parteneri mass-media: Știrile KANAL D, Burda România SA, Revista „Practic în Bucătărie”, TeleMoldova Iași, Radio Iași, 1TV Neamț, Realitatea Media Neamț, Crai Nou Suceava

Detalii pe www.descoperanordest.ro sau la telefon: 0233 211510.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *