Piept de curcan cu sos de gogoșari

Foto: MIhai Nicolae - Burda România
Foto: MIhai Nicolae – Burda România

Ingrediente
½ kg piept de curcan
5 gogoșari
2 roșii
2-3 cepe
1 morcov
2 dovlecei
1 legătură mărar
3 linguri ulei
sare
piper negru măcinat

Preparare
1. Speli carnea și o tai în fâşii lungi şi subţiri. Cureţi dovleceii şi îi tai, de asemenea, pe lungime. În 1 lingură de ulei încins, înăbuși carnea, apoi adaugi dovleceii şi torni puţină apă.
2. Cureţi şi speli gogoşarii, cepele, morcovul şi roşiile. Tai gogoşarii în fâşii, ceapa solzişori, morcovul în bastonaşe subţiri, iar roşiile, în prealabil decojite, mărunt. Căleşti legumele în uleiul rămas, încins în altă tigaie. Sărezi şi condimentezi legumele după gust, după care stingi focul şi le laşi puţin să se mai răcească. Le mixezi în blender, până obţii un sos gros.
3. Amesteci dovleceii și carnea cu sosul, adaugi verdeață tocată, sare și piper după gust. Le lași să mai fiarbă 5-10 minute, la foc mic şi servești preparatul cald.

Doina Tătăranu, București

3 porţii
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *