Piept de curcan umplut cu smochine

Ingrediente

  • 4 felii piept de curcan (aprox. 500 g)
  • 16 smochine
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 4 linguri pesmet
  • 100 g nucă măcinată
  • 1 lingură făină
  • 1 linguriță condiment din legume uscate
  • 4 linguri pastă de hrean ras
  • 200 ml ulei pentru prăjit
  • sare

Preparare
1. Speli feliile de carne, le usuci cu un șervet și le presari cu condiment din legume. Ungi fiecare felie cu un strat de hrean. Tai smochinele în patru și le repartizezi pe feliile de carne. Rulezi feliile și le prinzi cu scobitori.
2. Bați oul cu laptele și un praf de sare. Amesteci pesmetul cu nuca măcinată.
3. Treci rulourile prin făină, apoi prin ou bătut și prin amestecul de pesmet cu nuci. Le prăjești uniform, în ulei încins, la foc mijlociu. Le scoți pe hârtie absorbantă și le servești calde, cu o salată alături.
Iuliana Lako, Cenad, jud. Timiș
4 bucăți
30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *