Piept de găină ucrainean

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Ingrediente
1 piept de găină
100 g cașcaval
50 g unt
1 vârf de cuțit nucșoară
100 g pesmet
50 g făină
1 ou
sare
piper
150 ml ulei

Preparare
1. Cureți pieptul de găină de oase și pielițe și îl tai în felii subțiri, pe care le bați ușor cu ajutorul ciocanului pentru șnițele.

2. Razi fin cașcavalul și îl amesteci cu nucșoara și untul moale, la temperatura camerei. Pui câte o linguriță pe fiecare felie și rulezi, având grijă să astupi rulourile la capete. Prinzi rulourile cu scobitori, le treci prin făină, apoi prin ou bătut cu puțină sare și piper și, în cele din urmă, prin pesmet.
3. Prăjești rulourile în ulei încins, având grijă să le rumenești frumos, dar să nu le arzi. Le scoți pe șervețele absorbante și le aduci la masă calde. Vor fi o surpriză plăcută pentru oaspeții tăi.

Roxana-Maria Brînduș, Galați

6 porții
35 min



One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *