Piept de gâscă cu pere caramelizate

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente:
1 kg piept de gâscă
4 pere nu prea coapte
250 g zahăr
3 linguri ulei
sare
piper
1 linguriţă făină
1 lingură zeamă de lămâie

Preparare:
1. Se taie pieptul de gâscă în două jumătăţi în lungime, apoi se înăbușă în ulei adăugându-se un praf de sare şi piper. De regulă se adaugă şi puţină apă, ca să se pătrundă bine.
2. Într-un vas cu pereţii groşi se caramelizează zahărul. Se adaugă peste caramel perele tăiate în sferturi și fără căsuţa semințelor. Se păstrează câteva bucăţi acoperite cu caramel, pentru ornarea farfuriei.
3. Se adaugă puţină apă peste caramel şi pere, ca să fiarbă perele. Se mai adaugă un praf de sare şi o 
lingură cu zeamă de lămâie. Când perele sunt aproape fierte, se adaugă zeama de lămâie, se amestecă o linguriţă de făină cu apă şi se toarnă în sos, pentru a-i da consistență.
4. Se porționează pieptul de gâscă şi se așază pe un platou cu sosul alături şi bucăţile de pere caramelizate.
Ninica Rădescu, Baia de Fier, jud. Gorj



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *