Piept de pasăre cu roșii și mezeluri afumate

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ingrediente
2 piepți de pasăre (găină, gâscă, rață)
10 roșii
câte 4 felii de kaizer, costiță și slănină afumată
3 căței de usturoi
4 cepe
200 ml ulei
100 ml suc de roșii
500 g smântână
cimbru
piper
sare

Preparare
1. Speli carnea și o tai în fâșii. Călești în ulei bucățile de carne, apoi le scoți într-o cratiță, torni apă fierbinte și le fierbi 45 de minute sau mai mult, în funcție de vârsta și felul păsării.
2. Decojești roșiile și le tai în felii. Tai mezelurile în bastonașe. Cureți și tai în felii usturoiul. Cureți și toci fin ceapa și o călești în uleiul rămas de la carne.
3. Când carnea este bine fiartă, adaugi în cratiță toate celelalte ingrediente, amesteci și dai cratița la cuptor până când scade sosul.
4. La sfârșit sărezi și piperezi mâncarea după gust. Servești preparatul cu verdeață tocată fin, alături de smântână.

8 porții
1 h 30 min

Gabriela Zoica Bongioiu, Videle, jud. Teleorman



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *