Piept de pasăre cu sos de prune

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

1 porție conține:
230 kcal
25 g proteine
5 g lipide
15 g glucide

Ingrediente
1 piept de pui sau 350 g piept de curcan
6-7 prune deshidratate
2 cm rădăcină de ghimbir
1 ardei iute mic
2 lingurițe zahăr brun
1-2 steluțe de anason
1 lămâie verde
1 lingură ulei
½ linguriță semințe de anason măcinate
sare

Preparare
1. Înăbuși carnea în ulei și puțină apă, întorcând-o pe toate părțile, până când carnea își schimbă culoarea. Așezi pieptul de pasăre într-un vas termorezistent în care ai turnat apă. Îl presari cu sare și anason măcinat și îl frigi la foc mediu, pentru 25 de minute. Periodic, îl stropești cu sosul din tavă. La sfârșit, îl presari cu coajă rasă de lămâie
2. Fierbi prunele în apă cât să le acopere, împreună cu zahărul și ghimbirul ras fin. Când s-au înmuiat, le pasezi. Pui sosul în cratiță, pentru câteva clocote, împreună cu ardeiul iute curățat și tocat, anasonul și zeama de lămâie.

Ilinca Din, Strâmbeni, jud. Argeș

3 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *