Piept de pui cu fasole verde

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1 piept de pui file (500 g)
500 g fasole verdeî
2 gogoșari (150 g)
100 ml vin alb
2 linguri ulei (de preferință de măsline)
1 legătură pătrunjel
1 linguriță cimbru
1/2 lămâie
sare

Cum procedezi:
1. Speli pieptul de pui și îl tai în felii groase de 1-1 1/2 cm, pe care le presari cu sare și cimbru după gust. Așezi feliile de carne într-un castron, le stropești cu zeamă de lămâie și le dai la rece.
După 2 ore le pui într-o formă unsă cu 1 lingură de ulei și le coci timp
de 30-40 de minute, la foc mijlociu. Din când în când stropești friptura
cu vin.
2. În timp ce friptura se află în cuptor, cureți fasolea de capete și ațe, o rupi în bucăți mai mici și o fierbi în apă cu sare. Speli, cureți și tai în felii subțiri gogoșarii și îi înăbuși cu uleiul de măsline rămas și puțină apă.
3. Servești friptura alături de fasolea presărată cu pătrunjel tocat fin, iar
feliile de gogoșar le folosești pentru decor.

5 porții

Emilia Nedelciu, București

1 porție conține:
280 kcal
25 g proteine
15 g lipide
10 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *