Piept de pui cu fructe și curry

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1 piept de pui dezosat și fără piele
1 lingură curry
2 mere
1 gutuie
2 portocale
2-3 linguri zahăr
1 lingură ulei
1 vârf de cuțit sare

Cum procedezi:
1. Tai pieptul de pui în jumătate și îl presari cu sare și curry. Speli merele și gutuia și le tai în felii. Cureți de coajă portocalele și le tai rondele.
2. Crestezi bucățile de carne din 2 în 2 cm și introduci în crestături felii și rondele de fructe.
3. Așezi carnea într-un vas termorezistent, cu fructele rămase, de jur-împrejur. Presari zahărul, torni uleiul și puțină apă, acoperi vasul cu folie de aluminiu și îl dai la cuptor.
4. După 30 de minute, îndepărtezi folia și mai lași preparatul pentru 10 minute, în cuptor. Îl servești cald.

3 porții
Timp de preparare: 50 de minute

Doina Tătăranu, București

Curry, amestecul de condimente originar din India, are astăzi diverse culori (roșu, maroniu, galben) și compoziții, ingredientele lui de bază rămânând, însă, coriandrul, chimenul, piperul negru, schinduful și semințele de muștar. Puiul cu curry este consumat adesea în toată lumea, cu precădere în Trinidad, Asia de Sud și Insulele Caraibe. În preparatele cu carne de pasăre, curry se asociază armonios cu șofran și ghimbir.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *