Piept de pui cu garnitură de ciuperci umplute

Foto: elena Tănăsescu - Burda România
Foto: elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:

4 ciuperci mari
400 g piept de pui file
2 roșii (200 g)
1 ceapă (100 g)
1 morcov (50 g)
1 legătură pătrunjel
1 lămâie
2 linguri suc de roșii
2 linguri ulei măsline
¼ linguriță nucșoară
sare

Cum procedezi:
1. Cureți ciupercile, le speli bine și le așezi pălăriile într-o tavă unsă cu 1 lingură de ulei și le stropești cu puțină zeamă de lămâie ca să rămână albe.
2. Cureți ceapa și morcovul, decojești roșiile. Tai mărunt ceapa, roșiile, codițele de ciuperci și verdeața. Dai morcovul pe răzătoarea mică. Amesteci legumele și verdeața și umpli pălăriile ciupercilor cu acest amestec. Repartizezi uleiul rămas peste ciuperci. Așezi în tavă și pieptul de pui tăiat în felii groase de 1,5-2 cm, stropit cu zeama de lămâie rămasă și presărat cu nucșoara și sare după gust.
3. Dai tava la cuptor, la foc moderat, pentru 30 de minute, timp în care ai grijă să mai stropești din când în când ciupercile și carnea cu apă fierbinte, apoi scoți tava, torni sucul de roșii și o mai lași la cuptor încă 5 minute.

4 porții

Măndița Paraschiv, București

1 porție conține:
280 kcal
25 g proteine
15 g lipide
8 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *