Piept de pui cu măr și portocală

Piept de pui cu mar_IMG_0310_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține
330 kcal
35 g proteine
15 g lipide
10 g glucide

Ingrediente

  • 4 jumătăți de piept de pui (800 g)
  • 1 măr mare
  • 1 portocală
  • 200 g ficăței de pui
  • 50 g unt sau margarină
  • pătrunjel
  • nucșoară

Preparare
1. Crestezi puțin pieptul de pui, îl presari cu puțină nucșoară și îl pui la fript pe grătar. Speli ficățeii, îi scurgi și îi ungi puțin cu unt topit. Îi așezi pe grătar, alături de pieptul de pui.
2. Speli mărul, îi îndepărtezi caseta cu semințe și îl ungi unt topit, apoi îl frigi într-o tigaie. Decojești portocala și o tai în 6 felii pe care le călești, de asemenea, pentru cel mult 1 minut, pe grătar.
3. Este un preparat rapid, pe care îl servești cald, stropit cu sosul de unt în care ai călit fructele. Poți
să aranjezi preparatul astfel: o felie de măr, peste ea o bucată de piept fript, apoi o felie de portocală și deasupra  un ficățel, toate prinse cu scobitoare între ele.
Rețetă permisă în litiază urică.

Gherghina Sîrbu, Brăila

6 porții
20 min

Sfaturi practice
În litiaza fosfo-calcică, apărută datorită excesului de alimente bogate în calciu sau fosfați, sunt interzise:
Ouăle, ciocolata, legumele uscate, legumele verzi, conopida, broccoli, conservele de pește, sardelele, heringii, peștele afumat, tonul, fructele oleaginoase;
băuturile alcoolice și apele bogate în calciu, untura, slănina, iar untul și uleiul sunt premise în cantități reduce. Nu uita de aportul de lichide (apă și ceaiuri) pe care trebuie să îl aduci organismului tău!

O altă reteta de mâncare permisă în boli renale găsești aici.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *