Piept de pui cu morcovi și sos de pătrunjel

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
4 fileuri de piept de pui
700 g morcovi tineri
20 g unt
sare
piper
2 linguri untdelemn
4 linguri ulei extravirgin de măsline
2 legături pătrunjel
1 lingură semințe de pin
50 g cașcaval
coaja rasă de la 1 lămâie

Preparare
1. Speli morcovii, îi cureți și îi tai în bastonașe sau în rondele subțiri. Îi înăbuși timp de 5-6 minute, în untul încins, adăugând 3 linguri de apă, sare și piper după gust.
2. Între timp, speli carnea, o usuci cu un șervet și o presari cu condimente după gust, după care o înăbuși
în ulei, timp de 5 minute pe fiecare parte.
3. Scoți pe un platou carnea și presari deasupra coaja de lămâie rasă fin. Așezi alături morcovii și păstrezi preparatul la cald.
4. Speli pătrunjelul, îl lași să se scurgă și îl mărunțești în robotul de bucătărie împreună cu uleiul de măsline, semințele de pin, cașcavalul ras, sare și puțin piper.
Stropești preparatul cu sosul obținut și îl oferi celor mici fierbinte, căci astfel îi va răsfăța cu aromele lui fine.

Jana Badea, București

8 porții



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *