Piept de pui cu sos de mere

Piept de pui cu sos de mere_MG_0636

Ai nevoie de:
500 g piept de pui file
2 mere acrișoare (300 g)
1 lingură ulei de măsline
1 cană apă
cimbru
sare după indicația medicului

Cum procedezi:
1. Speli pieptul de pui, îl usuci între șervete, îl ungi cu ulei și îl presari cu cimbru după gust și sare după indicația medicului.
2. Așezi pieptul de pui într-un vas termorezistent, torni apa și îl introduci la cuptor pentru 30 de minute.
3. Între timp, pregătești sosul. Cureți merele, le tai în felii și le fierbi în apă cât să le acopere. Când s-au înmuiat, le pasezi și le amesteci cu puțină zeamă în care au fiert.
Când carnea este bine pătrunsă, torni sosul peste ea și o mai dai la cuptor 2-3 minute.

3 porții
Timp de preparare: 35 de minute

1 porție conține:
325 kcal
35 g proteine
15 g lipide
15 g glucide

Georgiana Daniela Andrițoiu, Tg. Jiu, jud. Gorj



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *