Piept de pui cu sos de vin și muștar

Foto: Mihai NIcolae – Burda România

Ingrediente
2 piepți de pui
4 linguri făină
1 ½ linguriță boabe de muștar
3 linguri margarină sau unt
3 linguri ulei
1 cană vin alb sec
200 ml supă concentrată de pui
3 lingurițe muștar
sare

Preparare
1. Speli pieptul de pui, îl usuci cu un șervet curat și îl tai în felii subțiri, pe care le sărezi după gust. Macini fin boabele de muștar și le amesteci cu 3 linguri de făină și puțină sare.
2. Într-o cratiță cu baza groasă, încingi uleiul împreună cu 2 linguri margarină. Treci pe rând felii de carne prin amestecul cu făină și le prăjești uniform, la foc mediu, timp de 6-7 minute pe fiecare parte. Le scoți pe șervet absorbant.
3. Pentru sos, fierbi supa de pui împreună cu muștarul. Dizolvi făina în vinul rece și le torni treptat în supă, amestecând energic până se îngroașă sosul. Dacă ți-a rămas amestec de muștar cu făină, o dizolvi de asemenea în vin, împreună cu restul de făină. În sosul de muștar, adaugi untul rămas, sare după gust și omogenizezi.
4. Servești pieptul împreună cu sosul iute-acrișor.

Ilinca Din, Strâmbeni, jud. Argeș

8 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *