Piept de pui cu spanac și ouă de prepeliță

Foto: Elena Tănăsescu
Foto: Elena Tănăsescu

Ai nevoie de:
500 g file de piept de pui
1/2 kg spanac
6 ouă de prepeliță
1 ceapă (100 g)
1 morcov (50 g)
1 țelină mică (80 g)
1 lingură smântână (25 g)
sare

Cum procedezi:
1. Cureți și speli morcovul, țelina și ceapa. Pui la fiert pieptul de pui spălat, în prealabil, împreună cu ceapa, morcovul și țelina.
Cureți spanacul, îl speli în mai multe ape, îl opărești în apă ușor sărată, apoi îl scurgi. Tai spanacul mărunt, îl amesteci cu legumele fierte pasate, smântâna și sare după gust.
Într-un vas cu apă fierbinte sărată, torni ușor conținutul ouălor de prepeliță și le fierbi la foc mic, până se coagulează albușurile.
Porționezi pieptul de pui și îl servești la masă pe un platou cu piureul de spanac și ouăle de prepeliță.

6 porții
1 h

Nela Frecăuțeanu, București

1 porție conține:

195 kcal
25 g proteine
10 g lipide
5 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *