Piept de pui cu sparanghel

Friptura cu sparanghel_MG_0189

Ingrediente
2 bucăți file de piept de pui
500 g sparanghel proaspăt sau conservat
1 ½ lămâi
200 ml vin
1 lingură miere de albine
1 linguriță piper măcinat
1 vârf de cuțit scorțișoară
1 lingură sos de soia
1 lingură ulei
2 linguri făină
50 g unt
2 linguri smântână
1 linguriță condiment din legume uscate
sare
Preparare
1. Speli pieptul de pui și îl tai în felii, pe lungime. Într-un vas cu baza mică, torni vinul, zeama de la o lămâie, uleiul, sosul de soia și mierea. Presari carnea cu piperul și scorțișoara și o pui la fiert acoperită cu acest amestec, iar dacă mai este cazul, completezi cu apă cât să le acopere. Lași carnea pe foc până scade complet lichidul.
2. Dacă sparanghelul este proaspăt, îl fierbi aproximativ 10 minute, în apă cu sare. Îndepărtezi partea de la bază, lăsând numai partea cu muguri. Dacă ai sparanghel conservat, îl scurgi și păstrezi lichidul.
3. Pentru sosul alb, dizolvi făina în 200 ml zeamă rece în care a fiert sau în care a fost conservat sparanghelul. Fierbi făina dizolvată până se îngroașă sosul, apoi adaugi untul, smântâna, zeama lămâii rămase, condimentul din legume și lași să mai dea în câteva clocote.
4. Servești carnea cu sparanghelul și sosul alb.

Doina Tătăranu, București

4 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *