Piept de pui rasol, cu legume fierte

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1 piept de pui file (500 g)
1 conopidă mică (500 g)
2 morcovi (100 g)
1 țelină mică (80 g)
1 ceapă (100 g)
1 ardei gras (75 g)
1 rădăcină de pătrunjel (50 g)
1 lămâie
sare

Cum procedezi:
1. Fierbi pieptul de pui în apă cu puțină sare, având grijă să îndepărtezi spuma care se formează la început.
2. Cureți și speli rădăcinoasele, ardeiul și ceapa și le pui la fiert împreună cu pieptul de pui. Desfaci conopida în buchețele, pe care le speli și le fierbi separat, timp de 10 minute, în apă cu sare.
3. Când toate legumele sunt fierte, le scurgi și le scoți pe un platou, împreună cu pieptul de pasăre tăiat în felii.
Le stropești cu zeamă de lămâie, le presari cu sare și le servești la masă calde.

Sfatul meu: Legumele și carnea astfel pregătite sunt foarte gustoase și dacă le stropești cu suc de roșii.

Lia Georgescu, București

Sfaturile noastre: Câteva feliuțe de unt lăsate să se topească peste legume vor da acestora un gust mult mai plăcut, dar vor mări valoarea energetică a preparatului.

6 porții

1 porție conține:
195 kcal
25 g proteine
7 g lipide
10 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *