Piept de pui umplut, în sos de ciuperci

Ingrediente
Pentru rulouri

  • 4 bucăți file de piept de pui
  • 200 g șuncă presată
  • 100 g spanac congelat
  • 2 morcovi
  • 1 fir de praz
  • 200 g smântână
  • 50 ml ulei

Pentru sos

  • 1 ceapă
  • 200 g ciuperci
  • 50 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingură făină
  • 1 legătură pătrunjel
  • piper
  • sare

Preparare
1. Tai pe lungime bucățile de piept de pui, astfel încât să obții bucăți mari și subțiri. Le bați ușor cu ciocanul pentru șnițele, le sărezi și condimentezi.
2. Opărești spanacul în apă cu sare, apoi îl scurgi. Cureți, speli, toci mărunt și călești puțin prazul și morcovii, în 2 linguri ulei.
3. Amesteci prazul, spanacul și morcovii cu șunca tăiată cubulețe, 50 g smântână, sare și piper după gust. Repartizezi și întinzi amestecul pe bucățile de carne, apoi rulezi. Prinzi rulourile cu scobitori, ca să nu se desfacă. Le treci prin făină și le prăjești puțin în ulei încins. Scoți rulourile într-un vas termorezistent, pe care îl introduci în cuptorul încins, la foc mijlociu, pentru 20-25 de minute.
4. Între timp, prepari sosul. Cureți, speli și fierbi ciupercile timp de 10 minute, în apă cu sare. Le scurgi, le tai mărunt și le călești în unt, împreună cu ceapa tocată. Când legumele s-au înmuiat, presari făina, amesteci energic și stingi cu vinul. Iei sosul de pe foc și încorporezi 150 g smântână, pătrunjelul fin tocat, sare și condimente după gust.
Aduci la masă rulourile calde și, alături, în sosieră, sos de ciuperci.
Rodica Gabără, Suceava
8 porții
1 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *