Piept de rață cu sfeclă

Piept de rata cu sfecla_MG_0380

Ingrediente
• 1 kg piept de rață
• 3-4 sfecle roșii
• 100 ml ulei de măsline
• 20 g unt
• 3 linguri zeamă de lămâie
• 3-4 lingurițe miere
• 2 lingurițe hrean ras
• câteva boabe de piper
• sare

Preparare
1. Pui la fiert pieptul de rață în apă cu puțină sare și boabele de piper. Speli sfecla și o fierbi în coajă, într-un alt vas, pentru cel puțin 25 de minute.
2. Amesteci mierea cu o lingură zeamă de lămâie. Când carnea s-a înmuiat, o scurgi, o așezi într-o tavă, o ungi cu unt topit și cu miere și dai tava la cuptor până când friptura se rumenește frumos.
3. Cureți de coajă sfecla fiartă și răcită, apoi o tai în rondele.
Amesteci hreanul ras cu zeama de lămâie rămasă și uleiul de măsline.
4. Când carnea este gata, o tai în felii și o servești cu sfeclă și hrean.

Rodica Gabără, Suceava



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *