Pilaf bulgăresc

Ingrediente

  • 200 g orez
  • 100 ml ulei
  • 100 g ceapă
  • 1-2 ardei grași
  • 100 g roșii
  • 50 g pastă de roșii
  • 2 legături mărar
  • 100 ml vin alb
  • piper
  • sare

Preparare
1. Alegi orezul, îl speli și îl lași să se înmoaie în apă rece. Cureți și speli ceapa și ardeii. Decojești roșiile. Tai roșiile în cuburi, iar ceapa și ardeiul mărunt.
2. Călești ceapa în ulei până devine transparentă, apoi adaugi ardeii, roșiile și orezul. Le călești împreună și stingi cu vin și cu bulionul dizolvat în apă sau supă fierbinte. Adaugi verdeața tocată mărunt, sare și piper după gust.
3. Pui pilaful într-un vas termorezistent uns cu unt, acoperi cu un capac și introduci vasul în cuptorul preîncălzit. Coci preparatul la foc mijlociu spre iute, pentru 20 de minute.
Îl consumi ca preparat vegetarian sau drept garnitură la o friptură.

Elena Stoica, București

4 porții
35 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *