Pilaf de găină cu ardei copți

Pilaf cu ardei copt_MG_9364

Ingrediente

1 ceapă mare
2-3 linguri ulei
1 găină de circa 1,300 kg
300 g orez
1 kg ardei
½ linguriță boabe de piper
sare
boia
1 legătură pătrunjel

Preparare
1. Speli găina și o porționezi. Cureți ceapa, o toci mărunt și o călești în uleiul încins, până devine transparentă. Adaugi bucățile de carne și amesteci până își schimbă culoarea, presari boabe de piper și boia după gust, stingi cu apă fierbinte, cât să acopere și continui fierberea timp de cel puțin 1 oră, ca să se înmoaie carnea.
2. Între timp, coci ardeii în cuptor sau pe flacără, îi cureți de coajă, cotoare și semințe și îi tai în fâșii.
3. Când a fiert carnea, pui ardeii și orezul ales, spălat și scurs. Continui fierberea timp de 15-20 de minute, adăugând apă fierbinte, dacă este cazul. Sărezi și condimentezi orezul după gust, iei vasul de pe foc și acoperi cratița pentru ½ oră, ca să se umfle boabele.
Servești pilaful presărat cu verdeață fin tocată.

Corina Ursa, Deva, jud. Hunedoara

8 porții
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *