Pilaf turcesc

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
2 kg pulpă de miel cu os
3-4 căței de usturoi
câte 1 ceapă mare roșie și albă
sare
piper
2 morcovi
1 țelină
2 ardei
200 g carne grasă
250 g orez

Preparare
1. Cureți carnea de os și grăsime, încercând să lași bucata de carne întreagă. Într-o oală cu 2 litri de apă, fierbi ceapa și usturoiul curățate. După ¼ de oră, opărești carnea și o lași în apă pentru 1 oră. O clătești de 2-3 ori și o tai în felii de 3 cm lățime și ½ cm grosime, pe care le presari cu sare și piper și le lași în repaus pentru 1 ½ ore.
2. Între timp, fierbi oasele și legumele curățate, în 1 litru de apă, la foc mic, timp de 1 ½ ore.
3. Așezi într-un vas felii subțiri de ceapă tăiată mărunt, un strat de carne, unul de orez și din nou carne grasă. Torni supa strecurată și introduci cratița în cuptor, la foc mic, pentru 1 ½ oră. Periodic, controlezi preparatul și mai adaugi apă.

Sfatul meu
Dacă nu-ți place carnea de miel și prepari pilaful cu vițel, nu mai e nevoie să opărești această carne.

Lujza Piroșka, Tărlungeni, jud. Brașov

10 porții
3 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *