Piure de bob

Piure de bob_aIMG_9021
Ingrediente
400 g bob, fasole sau mazăre uscată
100 g margarină Delma pentru copt și gătit
2 cepe
zeama de la 1 lămâie sau 2 linguri oțet
1 lingură boia
cimbru
100 g măsline rondele
1 legătură pătrunjel
sare

Preparare
1. Speli boabele de legume uscate și le pui la înmuiat pentru 6-8 ore. Le scurgi și le pui la fiert în apă nesărată. Dacă foloseşti bob, îl fierbi pentru 3-4 ore, iar dacă ai mazăre uscată, 1 oră. Scurgi boabele bine fierte și le mixezi în blender sau le pasezi printr-o sită.
2. În piureul cald obținut, încorporezi treptat margarina Delma pentru copt și gătit, zeama de lămâie, boia, cimbru și sare după gust. Cureți ceapa, o tai mărunt și o amesteci cu piureul.
3. Decorezi piureul cu rondele de măsline și frunze de pătrunjel și îl servești rece, ca aperitiv sau cald, ca garnitură la felul principal.

Sfatul meu
Deoarece modul de pregătire şi aspectul este asemănător icrelor, noi numim acest preparat icre de bob.

Cornelia Bacoșcă, Săbăoani, jud. Neamț

6 porții
10 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *