Piure de mere cu mentă

Foto Elena Tănăsescu Burda România
Foto Elena Tănăsescu Burda România

Ai nevoie de:
250 g frunze proaspete de mentă
2 kg mere
600 g zahăr

Cum procedezi:
1. Speli frunzele de mentă, le lași să se scurgă, apoi le tai. Le pui într-o cratiță înaltă, le opărești cu apă cât să le acopere și așezi deasupra vasului un capac. Strecori infuzia după 5 minute.
2. Cureți merele de coajă și caseta semințelor, le tai în felii și le mixezi în blender împreună cu infuzia de mentă, până obții un piure. Pui piureul la fiert împreună cu zahărul, într-o cratiță așezată pe o tablă groasă. Îndepărtezi din când în când spuma care se formează și amesteci pentru a evita prinderea piureului de cratiță. Pe o farfurioară, torni o lingură de piure, lași la răcit și probezi dacă se leagă.
3. Stingi focul numai dacă piureul s-a legat, apoi îl lași să se mai răcorească și îl torni în borcane curate și uscate, așezate pe un suport metalic. Le capsezi sau le legi cu celofan când conținutul s-a răcit, apoi le etichetezi și le depozitezi într-un loc răcoros.

Sfatul meu: Iarna, eu folosesc acest piure în alimentația copiilor sau ca umplutură pentru o prăjitură cu foi coapte pe dosul tăvii.

Corina Sebeșu, Brașov

Sfaturile noastre: Dacă nu ai blender sau robot de bucătărie, poți să dai merele pe răzătoarea fină. Cei care au probleme cu glicemia își pot prepara un astfel de piure adăugând după gust, la sfârșitul fierberii, îndulcitorul tolerat sau recomandat de medic. Produsul dietetic trebuie sterilizat prin fierbere la bain-marie, timp de 20 de minute.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *