Pizza cu blat de spaghete și brânză

Pizza cu blat de budinca de paste cu branza_MG_8449_
Ingrediente

1 pachet (500 g) spaghete
10 ouă
400 g telemea
3 cârnăciori cabanos sau altfel de mezel
15 măsline
2 ardei grași (roșu, verde)
1 linguriță semințe de chimen
100 ml suc de roșii
1 vârf de cuțit piper
1 lingură ulei de măsline
1/2 linguriță cimbriu
2 linguri unt pentru formă
sare

 
Preparare
1. Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi în strecurătoare și le treci printr-un jet de apă rece și le lași să se răcească.
2. Razi fin brânza. Tai cârnăciorii în rondele, iar măslinele feliuțe. Cureți ardeii de cotoare și semințe, îi speli și îi tai în fâșii. Prepari un sos amestecând sucul de roșii cu uleiul, cimbrul, piperul și sare după gust. Bați 6 ouă și le amesteci cu spaghetele și 250 g brânză rasă. Într-o formă termorezistentă unsă cu unt așezi spaghetele, presezi și nivelezi, iar deasupra pui cârnăciorii, ardeii și măslinele.3.  3. Coci pizza la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. După 10 minute, scoți forma, torni pe toată suprafața ouăle rămase, bătute cu chimen și sare și mai coci timp de 5 minute. Torni sosul de roșii peste pizza, presari brânza rasă și introduci în cuptor pentru încă 5 minute.
Teodora Popa, Dor Mărunt, jud. Călărași
8 porții
1 h 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *