Pizza cu ton și măsline

Ingrediente
Pentru aluat
  • 500 g făină
  • 1 linguriță zahăr
  • ½ linguriță sare
  • ½ linguriță oregano
  • 1 cub (40 g) drojdie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 200 ml apă
  • 1 lingură ulei pentru tavă
 
Pentru umplutură
  • 1 conservă (200 g) ton
  • 3 morcovi
  • 1 măr
  • 1 țelină mică
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 4 linguri bulion
  • 150 g măsline
  • 1 linguriță condiment din legume uscate
  • 75 g margarină 
  • boia
  • piper
  • sare
 
Preparare
1. Prepari maiaua din drojdie, zahăr, 1 lingură făină și 50 ml apă călduță. O lași să dospească la cald, timp de 20 de minute. 
2. Din făina cernută, maia, apa călduță rămasă, ulei, oregano și sare, frămânți un aluat pe care îl presari cu făină, îl acoperi cu un șervet și îl lași să crească la cald.
3. Scurgi peștele din conservă. Cureți mărul și legumele. Le dai pe răzătoarea mare și le călești în margarina topită până când se înmoaie. Adaugi condimentul din legume, stingi cu bulionul dizolvat în puțină apă și continui fierberea la foc mic, până când obții un sos omogen și gros, pe care îl sărezi și condimentezi după gust. Încorporezi peștele în sos.
4. În forma unsă cu ulei, întinzi aluatul sub forma unui disc. Înțepi aluatul din loc în loc și torni sosul în strat uniform. Presari felioare de măsline. Introduci pizza în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 20 de minute. 
 
Ana-Maria Farcaș, Alba-Iulia, jud. Alba
 
6 porții
1 h 15 min 
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *