Pizza napolitană

Ingrediente
Pentru aluat
300 g făină
180 g margarină
150 ml apă
¼ linguriță sare
drojdie cât o cireașă
făină pentru planșetă
Pentru umplutură
2 cutii sardele în sos tomat
100 g cașcaval
1 kg roșii
1 legătură cimbru
50 g unt sau margarină
Preparare
1. Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui sarea și drojdia dizolvate în apa călduță. Frămânți aluatul încorporând treptat margarina înmuiată la temperatura camerei. Îl lași să se odihnească la cald, timp de 20 de minute.
2. Între timp, razi cașcavalul și mărunțești cimbrul. Separi sardelele de sosul tomat în care au fost conservate. Decojești roșiile și le tai în felii sau rondele.
3. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul sub forma unui cerc cu diametrul de 32 cm sau sub forma unui dreptunghi cu dimensiunile tăvii (aproximativ 25×35 cm). Așterni aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și îl înțepi din loc în loc, cu o furculiță. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, pentru 10 minute, la foc mijlociu.
4. Scoți tava și întinzi sosul peste aluatul pe jumătate copt. Deasupra așezi sardelele, bucățele de unt și feliile de roșii. Presari cimbru și cașcaval ras și introduci tava din nou în cuptor, la foc mijlociu, pentru încă 10 minute.
5. O porționezi și o servești fierbinte, cu ketchup și piper alături.

Constantina Zidariu, Craiova, jud. Dolj

6 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *