Pizza Parma

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente
Pentru aluat
600 g făină
50 g drojdie proaspătă
300 ml apă călduță
2 linguri ulei de măsline
sare
Pentru umplutură
400 g pastă de roșii
1 linguriță busuioc uscat
200 g cașcaval ras
200 g ciuperci
1 ceapă
1 morcov
1 țelină mică
1 ardei roșu
1 ardei verde
3 fire de ceapă verde
piper
pătrunjel verde

Preparare
1. Înmoi drojdia în 100 ml apă călduță și o amesteci cu făina, apa caldă, uleiul și sarea. Frămânți bine aluatul, până se desprinde de bol. Lași aluatul să crească la cald.
2. Pentru umplutură, cureți ceapa, morcovul și țelina, le dai pe răzătoarea fină și le călești. Pui pasta de roșii dizolvată în puțină apă și fierbi legumele până se înmoaie. Lași sosul să se răcească, timp în care cureți ciupercile și ardeii. Tai ciupercile în felii, iar ardeii fideluță.
3. Întinzi aluatul în tava unsă cu puțin ulei. Ungi aluatul cu sosul, presari cașcavalul, ornezi cu ciupercile și ardeii. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu și coci pizza pentru 20 de minute.
4. Când pizza e gata, presari deasupra rondele de ceapă verde și frunze de pătrunjel tocate. Servești pizza fierbinte.
Gheorghe Gligor, Cenad, jud. Timiș



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *