Pizza

Pizza_MG_0179

Ingrediente
Pentru aluat
1 ou
20 g drojdie proaspătă
câte 1 linguriță sare și zahăr
1 ceșcuță ulei de măsline
făină

Pentru umplutură și decor
100 g bacon
200 g cârnăciori oltenești
200 g salam uscat
150 g ciuperci din conservă
100 g boabe de porumb
250 g cașcaval sau mozzarella
1 lingură oregano uscat
ketchup

Preparare
1. Într-un castronel, freci drojdia cu zahărul, 1-2 linguri făină și puțină apă călduță. Lași maiaua să crească la cald, timp de 15 minute.
2. Cerni aproximativ 400 g făină într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui maiaua, oul, uleiul, 150 ml apă și sarea. Frămânți bine un aluat potrivit de moale, precum cel de pâine. Dacă mai este nevoie, adaugi făină. Lași aluatul să se odihnească timp de 10-15 minute.
3. Aprinzi focul la cuptor. Scurgi ciupercile și porumbul din conservă. Tai baconul în fâșii subțiri, cârnăciorii în rondele, iar feliile de salam în sferturi. Dai cașcavalul pe răzătoare.
4. Presari făină pe planșetă și întinzi aluatul până obții un dreptunghi cu dimensiunile tăvii de aragaz. Înțepi aluatul din loc în loc, cu o furculiță și îl stropești cu ketchup puțin diluat. Presari peste aluat mezelurile, ciupercile și porumbul, iar deasupra oregano și cașcavalul.
5. Coci pizza timp de 20 de minute, la foc mijlociu. O porționezi și o aduci la masă cu ketchup dulce sau iute, lăsând invitaților plăcerea de a și-o condimenta după gust.

Melania Zamfir, Drăgășani, jud. Vâlcea

10 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *