Plachie de crap ca în Izmir

Ingrediente

  • 1 kg fileuri de crap
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 roșii
  • 2 cepe
  • 2 lămâi
  • 2 căței de usturoi
  • ½ legătură pătrunjel
  • 4 fire mărar
  • 6 linguri ulei
  • piper
  • sare

Preparare
1. Speli fileurile și le tai în bucăți de 5-6 cm. Cureți, speli și tai cartofii și morcovii în felii groase. Cureți și toci mărunt ceapa și usturoiul. Decojești și tai roșiile în cuburi.
2. Călești toate legumele timp de 10 minute, în ulei încins. Adaugi roșiile tocate, usturoiul și 150 ml apă fierbinte. Fierbi la foc mic peștele împreună cu legumele, până când scade sosul. Spre sfârșit, sărezi și condimentezi mâncarea după gust. Pui deasupra o lămâie tăiată în rondele, stingi focul și acoperi vasul pentru 15 minute.
3. Înainte de a servi preparatul, scoți lămâia, presari pătrunjel și mărar și decorezi cu felii din lămâia rămasă.

Ionela-Mariana Nole, Mioveni, jud. Argeș

6 porții
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *