Plachie de păstrăv

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Am această rețetă de la prietenii mei din Ciocănești, localitate din județul Suceava în care, an de an, se desfășoară Festivalul Păstrăvului.

Ingrediente
1 kg păstrăv
50 ml oțet de mere
150 ml apă
100 ml vin alb
200 g ceapă
2 linguri făină
2 foi de dafin
2-3 căței de usturoi
50 ml ulei
1 linguriță zahăr
1 linguriță boia dulce
piper
sare

Preparare
1. Cureți peștii, îi speli bine și îi porționezi. Cureți ceapa și usturoiul. Tai ceapa în solzișori, iar usturoiul în felioare.
2. Într-o tigaie, pui la fiert vinul, oțetul, foile de dafin, uleiul și usturoiul, împreună cu sare și piper după gust. Când lichidul începe să clocotească, pui ceapa, zahărul și boiaua, amesteci și torni totul într-o tavă emailată.
3. Așezi deasupra bucățile de pește trecute prin făină, acoperi tava cu hârtie pergament și o introduci în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 25-30 de minute.
Plachia e bună și caldă, și rece.

Maria Buruiană, Iași

5 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *