Plăcintă cu brânză și fistic

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 65 g unt
  • 60 ml apă
  • 60 g smântână
  • 100 g zahăr tos
  • 15 g drojdie
  • 2 pliculețe zahăr vanilinat
  • 35 g stafide
  • 4 ouă
  • 50 g griș
  • 500 g brânză de vaci
  • coaja rasă de la 1 portocală și 1 lămâie
  • 50 g fistic
  • câteva frunze de mentă proaspătă
  • câte 1 lingură unt și făină pentru tavă

Preparare
1.    Desfaci drojdia în apa călduță, apoi o aesteci cu untul moale, smântâna, 1 pliculeț zahăr vanilinat, 1 ou, un praf de sare și 50 g zahăr tos. Adaugi ½ din coaja de lămâie și portocală rasă și omogenizezi. Presari treptat făina și frămânți bine, până obții un aluat elastic, nelipicios, pe care îl acoperi cu un șervet și îl lași la dospit 30 de minute, într-un loc cald.
2.    Amesteci brânza de vaci cu grișul, ouăle, zahărul și coaja de portocală și lămâie rămase. Adaugi stafidele, fisticul prăjit și mărunțit, menta tocată și omogenizezi.
3.    Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul într-o foaie mai groasă, cu care tapetezi o tavă unsă cu unt și presărată cu făină. Torni compoziția cu brânză și o nivelezi cu dosul lingurii. Introduci tava în cuptorul încins și coci la foc mediu, timp de 35-40 de minute, până devine aurie.

Maria Șovrea, Borșa, jud. Maramureș

1 h 25 min
30 bucăți



2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *