Plăcintă cu brânză și gutui

Foto: Mihai Nicolae -Burda România
Foto: Mihai Nicolae -Burda România

Ingrediente
Pentru aluat
250 g margarină
100 g zahăr
1 ou
1 plic praf de copt
coaja rasă de la ½ lămâie
350 g făină

Pentru umplutură și decor
3-4 gutui
4 linguri zahăr
1 lingură unt sau margarină
750 g brânză dulce
2 ouă
1 plic zahăr vanilinat
2 linguri amidon
30 g zahăr pudră cu aromă de vanilie

Preparare
1. Pentru aluat, freci spumă margarina moale, la temperatura camerei, împreună cu zahărul. Adaugi oul și mixezi până când se topesc cristalele de zahăr. Încorporezi treptat aroma și făina cernută împreună cu praful de copt. Frămânți aluatul și îl lași să se odihnească.
2. Speli gutuile și le tai miezul în cubulețe de 1 cm, îndepărtând cotoarele. Călești gutuile în untul topit. Presari 2 linguri de zahăr și continui să le călești până se înmoaie.
3. Mixezi brânza dulce, zahărul rămas, ouăle, amidonul și zahărul vanilinat.
4. Pe masa presărată cu făină, întinzi aluatul sub forma a două dreptunghiuri cu dimensiunile tăvii (25x35cm). Întinzi o foaie în tava tapetată cu hârtie de copt, torni pasta cu brânză și așezi deasupra gutuile răcite. Acoperi cu aluatul rămas, pe care îl înțepi din loc în loc cu furculița.
5. Coci plăcinta la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 40 de minute. O pudrezi caldă și o tai când s-a răcit, cu un cuțit bine ascuțit.

Ana-Maria Niculae, București

24 bucăți
1 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *